[ Geri ] - Estonya Vizesi







1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; 

Kırmızı (UMUMİ) Pasaport : VİZE ALMAK ZORUNDADIR 
Yeşil (HUSUSİ) Pasaport : VİZE ALMAK ZORUNDADIR  
Gri (HİZMET) Pasaport : VİZE ALMAK ZORUNDADIR 
Siyah (DİPLOMATİK) Pasaport : VİZEYE GEREK YOKTUR
 

2- Lütfen pasaport geçerlilik süresinin seyahat bitim tarihi itibariyle en az 6 ay ve üzeri olmasına dikkat ediniz. 

3- Estonya Büyükelçiliği pasaportların 2. sayfasındaki hamilinin imzası kısmının pasaport sahibi tarafından mutlaka imzalı olmasını istemektedir. 

4- Estonya Büyükelçiliği tüm vize başvurularında yeni çekilmiş, rötuşsuz, arka fonu beyaz 2 adet vesikalık fotoğraf istemektedir. 
İstenilen özelliklere sahip olmayan fotoğrafların vize başvurusu kesinlikle kabul edilmemektedir. 

5- Yeni pasaport almış olan, pasaportunda hiç vizesi bulunmayan ve daha önceki 
başvurusunda red almış olan yolcular başvuruyu şahsen yapmak zorundadırlar.


6- Anne ve baba ayrı yada herhangi birisi ile seyehat edecek olan 18 yaşından 
küçük çocuklar için Noter Onaylı muvafakatname istenmektedir. 

7- Estonya (Schengen) vize başvurusu için tüm Schengen ülkelerini kapsayan Seyahat Sağlık Sigortası yapılması zorunludur. 
(Seyahat Sağlık Sigortası tüm başvurularda tarafımızca yapılmaktadır.) 

8- Vize başvuru günleri; 

Pazartesi 09:00 ile 12:00 arası 
Salı 09:00 ile 12:00 arası 
Çarşamba 09:00 ile 12:00 arası 
Perşembe 09:00 ile 12:00 arası 
Cuma 09:00 ile 12:00 arası 

Vize işleminin sonuçlanma süresi 5 iş günüdür ve Express uygulaması ne yazık ki yoktur.