[ Geri ] - Letonya Vizesi









1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; 

Kırmızı (UMUMİ) Pasaport : VİZE ALMAK ZORUNDADIR 
Yeşil (HUSUSİ) Pasaport : VİZEYE GEREK YOKTUR 
Gri (HİZMET) Pasaport : VİZEYE GEREK YOKTUR 
Siyah (DİPLOMATİK) Pasaport : VİZEYE GEREK YOKTUR
 

2- Lütfen pasaport geçerlilik süresinin seyahat bitim tarihi itibariyle en az 6 ay ve üzeri olmasına dikkat ediniz. 

3- Vize başvuru formları eksiksiz olarak büyük harfle doldurulmalı ve mutlaka pasaport sahibi tarafından imzalanmalıdır. 

4- Yeni pasaport almış olan, pasaportunda hiç vizesi bulunmayan ve daha önceki 
başvurusunda red almış olan yolcular başvuru şahsen başvuru yapmak zorundadırlar. 

5- Letonya Büyükelçiliği tüm vize başvurularında yeni çekilmiş, rötuşsuz ve arka fonu beyaz 2 adet vesikalık fotoğraf istemektedir. 
İstenilen özelliklere sahip olmayan fotoğrafların vize başvurusu kesinlikle kabul edilmemektedir. 

6- Anne ve baba ayrı yada herhangi birisi ile seyehat edecek olan 18 yaşından küçük çocuklar için noter onaylı muvafakatname istenmektedir. 

7- Letonya (Schengen) vize başvurusu için tüm Schengen ülkelerini kapsayan Seyahat Sağlık Sigortası yapılması zorunludur. 
(Seyahat Sağlık Sigortası tüm başvurularda tarafımızca yapılmaktadır.) 

8- Vize başvuru günleri; 

Pazartesi 14:00 ile 15:00 arası 
Salı 14:00 ile 15:00 arası 
Çarşamba 14:00 ile 15:00 arası 
Perşembe 14:00 ile 15:00 arası 
Cuma 14:00 ile 15:00 arası 

Vize işleminin sonuçlanma süresi 7 iş günüdür ve Express uygulaması yoktur.