[ Geri ] - Çin Vizesi








Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar

Davet üzerine Çin`e iş ziyaretleri, araştırma, semine ticari işler, bilimsel ve kültürel iletişimde bulunmak olduğu kadar kısa süreli eğitim, staj vb. amaçlı altı ayı geçmeyen durumlarda verilir.
İlk defa Çin vizesi başvurusundan bulunan şahıslar, genellikle tek girişli veya çift girişli vize başvurusunda bulunabilirler.
Tek ve Çift girişli vizelerin geçerlilik süresi 3 aydır. 3 ay içinde yapılan girişi takip eden 30 gün Çin`de kalınabilir. 6 Aylık ve 1 Yıllık vizeler çok girişli olup, herhangi bir giriş sayısı sınırlandırması yoktur. Fakat bu vizeler de Tek ve Çift girişli vizeler gibi bir girişte en fazla 30 gün kalma imkanı verir.


Lütfen sayfanın alt kısmında bulunan başvuru formlarını ve örnek fotoğrafları dikatte alınız


 
1. Geçerlilik süresi 8 ayın üzerinde olan ( başvuru tarihinden itibaren ) ve boş vize sayfası bulunan pasaportun aslı. ( Eski pasaportlara vize verilmemektedir. )

2. İki adet fotoğraf eklenmelidir. ( örnek aşağıdadır )

( Fotoğraf renkli, fonu beyaz düz vesikalık olmalıdır )

3. İşyeri tarafından hazırlanan şirketin antetli kağıdına yazılmış dilekçe. ( örnek aşağıdadır )

4. Şirketin faaliyet belgesinin aslı. ( Son 6 aya ait olmalıdır. )

5. Şirketin vergi levhası fotokopisi

6. Çindeki ziyaret edeceğiniz firmadan davetiye ( Gidecek kişinin İsim, Soyisim ve Cep telefon numarası davetiyede olması gerekmektedir. )

7. Nüfus Cüzdanı RENKLİ Fotokopisi ( Renkli fotokopi çıktısı veya taranmış hali olmalı, resim ve yazılar çok net şekilde görünmelidir. )


 

Turistik Vize İçin Gerekli Evraklar :

1. Geçerlilik süresi 8 ayın üzerinde olan ( başvuru tarihinden itibaren ) ve boş vize sayfası bulunan pasaportun aslı. ( Eski pasaportlara vize verilmemektedir.)

2. Nüfus cüzdanı fotokopisi ( Renkli fotokopi çıktısı veya taranmış hali olmalı, resim ve yazılar çok net şekilde görünmelidir. )

3. İki adet fotoğraf eklenmelidir. ( örnek aşağıdadır )

4. Kaşeli Banka Hesap Bildirimi ve imza sirküleri yada yeni işletilmiş banka hesap cüzdanı (orjinali). ( Banka hesabında en az 5.000 USD veya karşılığı Lira veya Euro olmalıdır.

5. Sabıka Kaydı orjinali ( "Adli sicil kaydı yoktur" ve "Adli sicil arşiv kaydı yoktur" ibareli)

6. Çinde`k zyaret edeceğiniz firmadan davetiye


Vize talep dilekçesi düzenlenmeden önce tarafımızla iletişim kurulması önemle rica olunur


Vize başvuru formunu doldururken gerekli bilgi ve belgeler :


- Gidecek kişinin cep telefon numarası

- Ev adresi ve ev telefon numarası

- Aile fertlerinin isimleri

- Acil durumlar için 1. yada 2. derecede akraba ismi ve cep telefon numarası

- İş yeri telefon numarası ve adresi

- 18 yaşından küçükler için anne ve babadan muvafakatname ( herhangi birisi ile gidiyorsa diğerinden alınmalı )

- 65 yaş üstü tam teşekküllü devlet hastanesinden "uçuşa mani olmadığına istisnaden" heyet raporu



Örnek:


Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğunun 17 Temmuz 2012 Tarihli bildirisine istinaden Çin Vize Başvurularında İstenen standart vesikalık resim formatı değiştirilmiştir. Aşağıdaki ölçülere uymayan resimler konsolosluk tarafından kabul edilmemektedir.


Bu değişikliğe göre:


Fotoğraf Boyutları Kuralı:


Fotoğrafın boyutu 48 mm ( yüksek ) tarafından 33 mm ( geniş ) ölçülmesi gerekir.
kafa genişliği 15 mm ve 22 mm ve kafa yüksekliği 28 mm ve 33 mm ölçülen froım başın üst çene altındaki arasında olmalıdır arasında olmalıdır.
başın üst ve fotoğrafın üst arasındaki boşluğu 3mm ve 5 mm arasında olmalıdır.


Yüz Gereksinimleri Kuralı:


Tüm yüz hatları açıkça görünür ve gözlerin açık olması olmalıdır. Gözlük, renkli lens gibi cisimlerin göz ve göz bölgesinin doğal görünümünü değişrtirdiği resimler kabul edilmemektedir. işitme veya benzer cihazlarla çekilmiş fotoğraflara izin verilir.


Kafa ve Baş Görünüm Kuralı:


Dini nedenlerle giyilen Şapka, Başörtüsü gibi cisimlere ( Yüz Hatlarını kapatmamak kaydıyla ) izin verilmektedir.

Resim Örneği :



Çin Vizesi Başvuru Formu

Çin Dilekçe Örneği

Evrak Onay Formu



Çin İhraç Ürünleri Fuarı Detaylı Tur Programları için TIKLAYINIZ